Hakan Fidan ABD Dışişleri Bakanı Blinken’le görüştü: Gazze için acil çözüm

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'de meslektaşı Blinken ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve beraberindeki heyet, Washington'da ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile Stratejik Mekanizma Toplantısı kapsamında bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmenin ardından Gazze'deki kötüleşen duruma dikkat çekti.
Hakan Fidan, uluslararası toplumun acil olarak harekete geçmesi gerektiğini vurgulayarak, Gazze'deki masum insanların acılarını sonlandırmak için önlem alınması gerektiğini ifade etti. Görüşmede, bu insani krizin derhal çözülmesi için uluslararası toplumun ortak bir çaba içinde olması gerektiği konusunda mutabık kalındı. Dışişleri Bakanı Fidan, Gazze'deki durumun hızla kötüleştiğini ve acil önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Fidan, yaptığı açıklamada, 2021'de başlayan stratejik toplantıların yedincisini gerçekleştirdiklerini ve bu toplantıda iki ülke arasında geniş bir yelpazeyi kapsayan konularda görüşmelerde bulunacaklarını belirtti. Güvenlik, bölgesel işbirliği, ticaret, enerji gibi konuların ele alınacağını vurguladı.

Özellikle Gazze'deki İsrail katliamları gibi önemli bölgesel gelişmelerin yaşandığı bir dönemde bulunduklarını kaydeden Fidan, "Gazze'deki vahim durum bizim bu meseleye acilen eğilmemizi gerektiriyor. Uluslararası toplum, masum insanların yaşadığı acıları durduramadı. Gazze'deki insanlar acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri