Hakan Fidan: "Gazze'deki savaşı durdurmak için tarihi bir sorumluluğumuz bulunmaktadır"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ndeki Gazze oturumunda yaptığı konuşmada, "Gazze ve çevresinde devam eden çatışma, ne barış getirebilir ne de teslimiyet. Bu savaşı durdurmak, tarihi bir sorumluluktur." ifadelerini kullandı.

Fidan, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen yüksek düzeyli Filistin oturumunda yaptığı konuşmada, Gazze'deki insani felaketin vahametini vurgulayarak, acil ateşkesin ve bölgeye acil insani yardımların ulaştırılmasının zaruri olduğunu vurguladı.

"Gazze ve çevresinde devam eden çatışma, ne barış getirebilir ne de teslimiyet. Bu savaşı durdurmak, tarihi bir sorumluluğumuz var." şeklinde konuşan Fidan, uluslararası toplumun Gazze ve Batı Şeria'da akan kanı durdurma konusundaki başarısızlığına dikkat çekti. Ayrıca, "Gazze, bir zamanlar bir açık hava hapishanesiydi. Ancak şu anda, İsrail Başbakanının siyasi çıkarlarını korumak amacıyla gerçekleştirilen askeri operasyonlarla sivillerin hedef alındığı bir savaş alanına dönüştü." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Fidan, BM Güvenlik Konseyi'nin uluslararası barış ve güvenliği koruma konusundaki başarısızlığını vurgulayarak, "İsrailliler ile Filistinliler arasında barışı sağlayacak ve denetleyecek bir garanti mekanizması oluşturulması yönündeki çağrımızı yinelemek istiyorum." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri