Hakan Fidan TDT'den seslendi: ''Burada olmak bizi gururlandırıyor''

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, Şuşa'nın tekrar azat edilmesinin tarihi bir olay olduğunu vurgulayarak, "Bugün burada olmak gerçekten bizi çok gururlandırıyor. Çok mutluyuz." dedi.

Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde düzenlenen zirve sonrası gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'nin önemine dikkat çekti.

''BUGÜN BURADA BULUNMAMIZ GERÇEKTEN BİR TARİHİ OLAY''

Fidan, "Cenab Prezident Sayın İlham Aliyev'in gerçekten üstün liderliğinde yürütülen bir mücadele neticesinde, Şuşa'nın tekrar azat edilmiş olması ve bugün burada bulunmamız gerçekten bir tarihi olay. Onun için Türk Devletleri Zirvesi'nin burada düzenlenmiş olması çok anlamlı Türk Dünyası adına. Tekrar Türk Dünyası'nın bu bayramını tebrik ediyorum. Azerbaycan'ın bu zaferini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Fidan, bu tarihi olayın Türk Dünyası için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, zirvenin Şuşa'da düzenlenmesinin anlam ve önemine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri