Hakkari'de Gürz-6 operasyonunda 34 şehidin sorumlusu 3 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın anbean takip ettiği Hakkari'de gerçekleştirilen "Gürz-6" operasyonunda, biri ölü, ikisi sağ olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili ayrıntıları sosyal medya hesabından paylaştı.

Yerlikaya, Ankara Jandarma Harekat Merkezi'nde Jandarma Genel Komutanı, generaller, subay ve astsubaylarla birlikte "Gürz-6" operasyonunu yönettiklerini belirterek, operasyonun sonucunda teröristlerin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Operasyonda, Devletimize meydan okuyan ve kahraman jandarmamıza mukavemet etmeye devam eden bir terörist ölü olarak ele geçirildi. Ayrıca, beyaz bayrak sallayarak teslim olan iki kadın terörist sağ olarak etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında, İçişleri Bakanlığı'nın terör arananlar listesinde turuncu kategoride yer alan Armanç Devrim kod adlı Hacer Tekin de bulunuyor. Tekin, Hakkari ili Kavaklı ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyon sırasında ölü olarak ele geçirildi. Gri kategoride aranan Zin kod adlı Aysel İnce ve sözde Van eyaleti YJA-STAR sorumlusu Hebun Hevi kod adlı Hebun Zagros Hebun ise teslim olarak etkisiz hale getirildi.

Bu teröristlerin talimatını verdikleri ve bizzat katıldıkları 15 farklı terör eyleminde, 30 güvenlik görevlisi ile 4 vatandaşın şehit edildiği, 56 güvenlik görevlisi ve 4 vatandaşın da yaralandığı tespit edildi.

Operasyonda Atak Taarruz Helikopterleri, J-SİHA'lar ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) Timleri etkin bir şekilde görev aldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyona katılan kahraman jandarma personelini tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri