Halı saha maçında terör propagandası soruşturması

DEM Parti İstanbul Gençlik Meclisince organize edilen halı saha turnuvasında PKK/KCK propagandası yapıldığı iddiasıyla 3 kişi tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat ve Terörle Mücadele şube müdürlükleri ekipleri, 18 Ağustos'ta Esenyurt'ta düzenlenen DEM Parti İstanbul Gençlik Meclisi tarafından organize edilen "Gülistan Doku Futbol Turnuvası"nda terör örgütü PKK/KCK propagandası yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak 22 Ağustos'ta Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında harekete geçti.

İstanbul'un 4 ilçesinde 8 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, DEM Parti Esenyurt İlçe Teşkilatı yöneticilerinden R.Y. ve A.A'nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden biri polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 5'i adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki sorgularının ardından hakim karşısına çıkan zanlılardan A.A, O.T. ve Y.O. tutuklandı. Haklarında yurt dışına çıkış yasağı getirilen R.Y. ve A.A ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri