Hamas açıklamasıyla tepki çekmişti, soruşturma başlatıldı

İsmailağa cemaatinin ölen lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu Hamas ile ilgili yaptığı açıklamayla büyük tepki çekmişti.

Hamas’ın Filistin’de yaptığından cesaret alarak biz de Türkiye’de devrim yapabiliriz şeklinde sosyal medyadan paylaşım yapan ve paylaşımıyla dikkat çeken Ustaosmanoğlu, kamuoyunda ciddi tartışmalara konu olmuştu.

Ustaosmanoğlu’nun açıklamasından satır başları şöyleydi: “Hamas’ın Filistin’de yaptığını biz Türkiye’de yapmak zorundayız. Yaparız, onlar yaptığına göre. Bizim onlardan neyimiz eksik, biz de yaparız. Sadece Büyük Doğu'cular. Fazla adama gerek yok, buradakiler yeter. Hamas'ın kıymetini bilmiyoruz. Adamlar öyle bir şey gösterdi ki bize. Başımızı belaya sokmak için diyorum. Biz şu an itibarıyla eğer vakti zamanı iyi değerlendirebilirsek Türkiye’de bir devrimin olmaması için hiçbir sebep yok."

Bu dikkat ve tepki çeken sosyal medya açıklamasının ardından Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı açıklamada ‘Suç işlemeye tahrik’ suçlamasıyla Ustaosmanoğlu hakkında resen soruşturma başlatıldığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri