Hasan Arat kimdir?

Hasan Arat, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Hasan Arat kimdir? Hasan Arat’ın kim olduğu detaylı bir şekilde haberimizde…

İstanbul'un 27 Eylül 1959 tarihinde doğan Hasan Arat, Türk spor yöneticisi, iş adamı ve eski profesyonel basketbolcu olarak tanınıyor. Kendisi, İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ev sahipliği adaylığının lideri olarak öne çıktı.

Hasan Arat, 1976-1987 yılları arasında Beşiktaş basketbol takımında aktif olarak görev aldı. Bu süreçte Beşiktaş ile 3 Türkiye Ligi, 2 Türkiye Kupası ve 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferi yaşadı. Basketbolculuk kariyerinin ardından Hasan Arat, iş dünyasına adım attı ve başarılarına yeni bir yön verdi.

Hasan Arat, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ev sahipliği hedefini yönlendiren isim olarak uluslararası alanda tanındı. İstanbul'un Mayıs 2012'de Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından Aday Şehir olarak kısa listeye alınmasından sonra, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı olarak Teklifin liderliğine getirildi. Bu, İstanbul'un Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına ev sahipliği yapma amacıyla gerçekleştirdiği beşinci ve en başarılı Teklif oldu. 2020 Ev Sahibi Şehir‘in açıklanması, 7 Eylül 2013'te Buenos Aires'teki 125. IOC Oturumunda her aday şehrin sunumunun ardından yapıldı ve İstanbul, Tokyo'ya karşı kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri