Hatay Valiliğinden 5.2'lik deprem sonrası açıklama

Hatay Valiliği, Suriye'nin Hama bölgesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından kentte herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını duyurdu.

AFAD tarafından sağlanan bilgilere göre, 12 Ağustos 2024 Pazartesi akşamı saat 23:56'da Suriye'nin Hama bölgesinde 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 19 kilometre olarak kaydedildi.

Deprem, Türkiye'nin güneyindeki Hatay ve Gaziantep illerinde de hissedildi. Depremi hisseden bazı vatandaşlar, güvenlik amacıyla sokağa çıktı. Ancak, Hatay Valiliği'nin yaptığı açıklamaya göre, ilk belirlemelere göre kentte herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı.

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, “AFAD Başkanlığı Deprem Daire Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, 12.08.2024 Pazartesi saat 23:56’da Suriye'nin Hama merkezli 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. İlk değerlendirmelere göre, ilimizde herhangi bir olumsuzluk yaşanmamış olup, 112 Acil Çağrı Merkezimize herhangi bir ihbar ulaşmamıştır. Tedbir ve keşif amaçlı olarak depremden etkilenen Yayladağı ilçe merkezine AFAD Arama Kurtarma ekibi yönlendirilmiştir. Gelişmeler yakından takip edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Valilik, olayla ilgili olarak halkı bilgilendirmeye ve gerekli önlemleri almaya devam edeceğini belirtti. Öte yandan, deprem sonrası bölgede yapılan değerlendirmelerin ve çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri