Hatay'da 15. saatte kabus bitti: Yangın kontrol altında!

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucunda 15. saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Dün öğle saatlerinde Uzunalıç Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangının bildirilmesi üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ile Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale için yangın söndürme uçakları, helikopterler ve arazözler kullanıldı.

EKİPLERİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMASI

Yangına, 4 ilk müdahale aracı, 28 arazöz, 5 su tankı, 7 helikopter, 2 uçak ve 6 iş makinesi ile toplam 250 personel müdahale etti. Ekiplerin uzun süren uğraşları sonucu yangın, sabah saat 07.00 sıralarında kontrol altına alındı.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yangının yeniden alevlenmemesi için tüm tedbirler alınırken, ekipler bölgede nöbet tutarak durumu yakından takip ediyor.

Hatay Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını ve geniş çaplı bir inceleme başlatıldığını bildirdi. Yangının çevredeki yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alınmış olması büyük bir felaketin önüne geçilmesini sağladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri