Hatay'da anlamlı etkinlik: Kore Kültür Günü ile dostluk pekişti

Kore Kültür Merkezi, Kore Savaşı'nın 74. Yıl Dönümü'nü Hatay'da Kore-Türkiye Dostluk Kenti'nde düzenlediği etkinlikle andı.

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Kore Kültür Merkezi, Kore Savaşı'nın 74. Yıl Dönümü'nü anmak için Hatay'daki Kore-Türkiye Dostluk Kenti'nde anlamlı bir etkinlik düzenledi. Hatay Valiliği ve AFAD iş birliğiyle gerçekleştirilen bu etkinliğe binin üzerinde depremzede katıldı.

Etkinlikte, Kore'nin geleneksel kültürünü yansıtan yelpaze dansı ve popüler K-pop dans gösterileri sergilendi. Ayrıca, katılımcılara kraliyet tteokbokkisi ve tavuk popcorn gibi Kore mutfağının lezzetleri sunuldu.

Hatay Vali Yardımcısı Doğkan Mızrak, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Kore'nin, Kore Savaşı'nda Türkiye'nin yardımını unutmaması ve bugün düzenlenen etkinlik aracılığıyla depremzede vatandaşlara değerli bir zaman hediye ettiği için teşekkürlerimi sunarım.” ifadelerini kullandı.

Katılımcılardan Elif Gaye Dinçel, etkinlik hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Bugünkü etkinlikte sergilenen Kore geleneksel yelpaze dansı çok etkileyiciydi. Bu etkinlik sayesinde Kore kültürü hakkında daha fazla bilgi edindim.”

Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Jeon Seungchul ise “Gelecekte de Kore ve Türkiye'nin kültür-sanat yoluyla iletişim ve empatiyi temel alarak daha yakın bir dostluk ve iş birliği ilişkisi kurmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri