Hatay'ın lezzetli Kağıt ve Tepsi Kebapları Ankaralılarla buluşuyor

Künefe ve Kebap Festivali, Ankara Altınpark, ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara'da 7-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan organizasyonda, Hatay, zengin mutfağıyla Türkiye'nin en önemli lezzet duraklarından biri olarak öne çıkmakta.

Bu mutfağın en sevilen lezzetlerinden biri de kağıt ve tepsi kebabını Ankaralılara tattırmak için mutluluk duyan Mehmet Usta, verdiği özel röportaj ile kebabın sırrını açıkladı. İşte o sır!

“Kağıt kebabı, dana döş eti, yeşil ve kırmızı biber (acı veya tatlı) maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber karışımından oluşan, disk şekli verilerek yağlı kağıt üzerinde pişirilen bir kebaptır. Tepsi kebabı ise, kağıt kebabının tepsi üzerinde pişirilmiş versiyonudur.

HATAY'IN EŞSİZ LEZZETLERİ

Kağıt ve tepsi kebabı, Hatay'ın meşhur lezzetlerinden biri olarak, Türkiye'nin dört bir yanındaki kebapçılarda ve restoranlarda ikram edilmektedir.

Bu kebap sadece Hatay’da özeldir. Kebaplarımıza lezzeti katan özel sırrımız ise dağ baharatlarıdır. Başka hiç bir yerde bizim kebabımızı bulamazsınız” diyen Mehmet Usta Ankaralıları Kebap yemeye davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri