ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN
Ankara'da 7-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan organizasyonda, Hatay, zengin mutfağıyla Türkiye'nin en önemli lezzet duraklarından biri olarak öne çıkmakta.
Bu mutfağın en sevilen lezzetlerinden biri de kağıt ve tepsi kebabını Ankaralılara tattırmak için mutluluk duyan Mehmet Usta, verdiği özel röportaj ile kebabın sırrını açıkladı. İşte o sır!
“Kağıt kebabı, dana döş eti, yeşil ve kırmızı biber (acı veya tatlı) maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber karışımından oluşan, disk şekli verilerek yağlı kağıt üzerinde pişirilen bir kebaptır. Tepsi kebabı ise, kağıt kebabının tepsi üzerinde pişirilmiş versiyonudur.
HATAY'IN EŞSİZ LEZZETLERİ
Kağıt ve tepsi kebabı, Hatay'ın meşhur lezzetlerinden biri olarak, Türkiye'nin dört bir yanındaki kebapçılarda ve restoranlarda ikram edilmektedir.
Bu kebap sadece Hatay’da özeldir. Kebaplarımıza lezzeti katan özel sırrımız ise dağ baharatlarıdır. Başka hiç bir yerde bizim kebabımızı bulamazsınız” diyen Mehmet Usta Ankaralıları Kebap yemeye davet etti.