Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Merkez Bankası rezervi açıklaması: Son 4 buçuk yılın zirvesinde

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın swap hariç net rezervlerinin son 4,5 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını duyurdu. Bakan Şimşek, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervlerindeki artışı vurguladı.

TCMB'nin 5 Temmuz haftasındaki haftalık para ve banka istatistiklerine göre, brüt döviz rezervleri 4 milyar 898 milyon dolar artarak 89 milyar 731 milyon dolara yükseldi. Bu rakam, 28 Haziran'da 84 milyar 833 milyon dolar seviyesindeydi. Aynı dönemde altın rezervleri de 640 milyon dolar artış göstererek 58 milyar 77 milyon dolardan 58 milyar 717 milyon dolara ulaştı.

TOPLAM REZERVLER REKOR KIRDI

Bu artışlarla birlikte Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 5 Temmuz haftasında bir önceki haftaya göre 5 milyar 538 milyon dolar artarak 142 milyar 910 milyon dolardan 148 milyar 448 milyon dolara çıktı.

Bakan Şimşek, yaptığı paylaşımda bu yükselişi olumlu bir gelişme olarak değerlendirerek, Türkiye ekonomisinin güçlenmeye devam ettiğini belirtti.

Bu gelişme, Türkiye'nin döviz ve altın rezervlerindeki artışın ekonomiye olan güveni artırması açısından önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri