Hem vizesiz hem de uygun fiyatlı tatil yapılabilecek 5 Avrupa ülkesi!

Yurt dışı tatili yapmak isteyenler ve bütçeyi sarsmadan seyahat etmeyi planlayanlar için vizesiz ve ekonomik rotalar öne çıkıyor. Türkiye'den uygun fiyatlarla tatil yapabileceğiniz bu adresler, hem deniz hem de kültür tatili arayanlar için ideal seçenekler sunuyor. İşte vizesiz seyahat edebileceğiniz 5 popüler rota...

Son zamanlarda yurt içinde tatil yapmanın maliyeti yükselince, vatandaşlar rotasın uygun fiyatlı yurt dışı turlarına çevirdi. Vize problemi olmadan ve uygun fiyatlı tatil seçeneklerinin yer aldığı turlar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, hangi ülkelere vizesiz ve ekonomik seyahat etmek mümkün? İşte detaylar...

MAKEDONYA

Makedonya, başkenti Üsküp ile tarih ve kültür dolu bir tatil deneyimi sunuyor. Üsküp'te Makedonya Meydanı, Ohri Gölü, Taş Köprü, Üsküp Kalesi, Aziz Kurtarıcı Kilisesi ve Üsküp Arkeoloji Müzesi gibi önemli yapılar ziyaret edilebilir. Ayrıca, Makedonya'nın Antik, Orta Çağ ve Osmanlı dönemlerine ait eserleri de keşfedilebilir.

KOSOVA

Kosova'nın başkenti Priştine, canlı etkinlikler ve kültürel deneyimler sunuyor. Osmanlı mimarisi ve dar sokaklarıyla ünlü Prizren ise tatilciler için çekici bir destinasyon olarak öne çıkıyor.

​​​​​​​

SIRBİSTAN

Sırbistan, yemyeşil doğası ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çekiyor. Tarih ve kültür dolu bir tatil deneyimi için ideal bir seçenek sunuyor.

​​​​​​​​​​​​​​

BOSNA-HERSEK

Bosna-Hersek, Arnavut kaldırımlı taş sokakları, Osmanlı döneminden kalma camileri ve UNESCO Dünya Mirası köprüleri ile ziyaretçilerini etkiliyor. Dağ eteklerindeki kasabal​​​​​​​arı ve nehir kenarındaki köyleri ile hem tarihi hem de kültürel bir keşif imkanı sunuyor.

​​​​​​​

GÜRCİSTAN

Gürcistan'ın başkenti Tiflis, Osmanlı ve Avusturya-Macaristan mimarisi ile dikkat çekiyor. Sovyet döneminden kalan yapılar, mağara şehirler ve zengin kültürel mirasıyla Gürcistan, tatilciler için unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri