Mevsimler değiştikçe pazar tezgahları da yenileniyor, ancak her yeni ürün, öncekini aratmıyor! Eğer çevrenizde profesyonel sporcular veya bir antrenör eşliğinde beslenen bireyler varsa, beslenme programlarında mutlaka yer alan bir sebze dikkat çekiyor: Kırmızı pancar. Kış mevsiminin vazgeçilmezlerinden biri olan kırmızı pancarı yeterince tüketmememizin tek sebebi, muhtemelen onun hakkında yeterli bilgiye sahip olmayışımızdır...
Kırmızı pancarı dilerseniz suyunu sıkarak için, dilerseniz salatalarınıza ekleyin ya da turşusunu kurun; ancak mutlaka sofralarınıza dahil edin. Kırmızı pancar, tam anlamıyla bir vitamin ve mineral deposudur. Bu harika sebzeyi tükettiğinizde, vücudunuza C vitamini, folat (B9 vitamini), fosfat, manganez, potasyum, kalsiyum, selenyum ve demir gibi birçok değerli besin maddesini kazandırmış olursunuz.
Kırmızı pancar, bir C vitamini deposu olmasıyla soğuk kış günlerinde vücudunuzu savunmada önemli bir rol oynar. Bağışıklık hücrelerinizi güçlendirmeye yardımcı olarak, sizi hastalıklara karşı daha dirençli hale getirir. Ancak, C vitamini yalnızca bağışıklık sisteminiz için mi önemli? Kesinlikle hayır. Solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde de C vitamini büyük önem taşır.