Beslenme uzmanlarına göre, tulum peyniri sadece lezzetli bir atıştırmalık değil, aynı zamanda kemik sağlığını destekleyen önemli bir gıda maddesi. Yüksek protein ve vitamin içeriği sayesinde tulum peyniri, özellikle yaş ilerledikçe kemik hastalıklarını önleme amacıyla tüketilebilir. Uzmanlar, belirli bir miktarın aşılmaması kaydıyla tulum peynirinin sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu vurguluyor.
Uzmanlar, tulum peynirinin besin değeri açısından yüksek bir şifa kaynağı olduğunu vurgularken kemik sağlığı için de olumlu etkilerinin üzerinde duruyor. Ağız içindeki bakterileri temizleme gücüne sahip olan tulum peyniri ayrıca B grubu vitaminlerin açısından da zengin bir ürün.
Kansızlık sorununa doğal bir çözüm olarak öne çıkan tulum peyniri sindirim sisteminin düzenlenmesine de yardımcı oluyor.
TULUM PEYNİRİ NASIL ELDE EDİLİR?
Tulum peyniri, geleneksel yöntemlerle üretildiği için özellikle Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Erzurum gibi Türkiye'nin farklı bölgelerinde rağbet gören bir lezzet olarak öne çıkıyor. Eşsiz bir aromaya sahip olan bu peynir, sabır ve özenle ilerleyen bir üretim sürecinden geçiyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sütlerinden elde edilen tulum peyniri, özel tuzla tatlandırılarak torbalarda olgunlaştırılır.
TULUM PEYNİRİNİ SAKLARKEN BUNLARA DİKKAT EDİN
Tulum peyniri, kahvaltılarda tek başına tüketilebileceği gibi çeşitli tariflerde de kullanılabilir. Hamur işlerinden salatalara kadar geniş bir kullanım yelpazesi vardır.
Bu peynir ağzı kapalı bir saklama kabında veya kendi ambalajında buzdolabında muhafaza edilmesi gerekirken derin dondurucudan uzak tutulmalı. Çünkü, tulum peynirinin ısı değişimine karşı duyarlı olması tadında bozulmalara neden olabilir.