HÜDA PAR’ın kanun teklifi Genel Kurul'dan geçti: İsrail ordusu'nda yer alanlar Türkiye’de yargılanacak

HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu’nun, Türk Ceza Kanunu ve Türk Vatandaşlığı Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili verdiği kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklif, Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan ve İsrail Ordusu'nda görev alarak Gazze’de soykırım suçları işleyen kişilerin Türkiye’de yargılanıp cezalandırılmalarını öngörüyor.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu tarafından önerilen kanun teklifi, 3 ay içerisinde Türkiye’ye dönmeyen ve İsrail Ordusu'nda görev alarak Gazze’de soykırım suçu işleyen kişilerin Türk vatandaşlığından çıkarılmasını ve mal varlıklarına el konulmasını öngörüyor. Teklif, böylece bu kişilerin Türkiye'de yargılanmasının yolunu açmayı hedefliyor.

GENEL KURUL’DA ONAYLANDI

Kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylamada oy çokluğuyla kabul edildi. Teklifin kabul edilmesinin ardından, uygulama aşamasına geçilmesi için ilgili yasa değişikliklerinin yapılacağı bildirildi.

Kabul edilen kanun teklifi hakkında konuşan Zekeriya Yapıcıoğlu, teklifin Türkiye’nin uluslararası insan hakları standartlarına uygun bir adım olduğunu ve soykırım suçlarıyla mücadelede önemli bir rol oynayacağını belirtti. Yapıcıoğlu, "Bu yasa ile hem adaletin sağlanmasına hem de Türkiye’nin uluslararası hukuktaki duruşunun güçlendirilmesine katkıda bulunacağız." dedi.

Teklifin kabul edilmesiyle birlikte, kanun değişikliklerinin yürürlüğe girmesi için gerekli adımların atılması bekleniyor. İlgili mevzuat değişiklikleri tamamlandıktan sonra, söz konusu kişiler hakkında hukuki süreçler başlatılacak ve Türkiye’ye dönmemeleri durumunda vatandaşlık hakları iptal edilecektir.

Yeniden Refah Partisi Gneel Başkanı Fatih Erbakan da resmi X hesabı üzerinden kanun teklifiyle ilgili bir paylaşım yaptı ve kanunu desteklediklerini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri