İç Anadolu ve Karadeniz'de sel meydana geldi: 1 ölü, 1 kayıp

AFAD, İç Anadolu ve Karadeniz'de sel meydana geldiğini duyurdu. Yaşanan su baskınları nedeni ile Kayseri'de sele kapılan bir kişiyi arama çalışmaları devam ederken, Kırşehir'de bir kişi hayatını kaybetti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yoğun yağışlar nedeni ile İç Anadolu ve Karadeniz'de sel ve su baskınları meydana geldiğini duyurdu. AFAD tarafından yapılan açıklamada, “ Meteorolojiden alınan bilgiye göre sarı yağış uyarısı verilen Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Sivas, Kayseri, Aksaray, Niğde, Adana, Osmaniye ve Mersin illerimizde yağış uyarısı sonlandırılmıştır. Samsun ve Ordu illerimizde turuncu yağış uyarısının sabah saat 08:00'e kadar devam etmesi beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.

AFAD tarafından paylaşılan diğer bilgilere göre, Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Güllüce mahallesinde aşırı yağışlar nedeniyle heyelan meydana geldi, Heyelan sonucunda dere yatağına sürüklenen bir aracın içinde bir kişinin olduğu bilgisi geldi. Bu kişiyi bulmak için 150 kişilik bir arama kurtarma ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Diğer yandan aşırı yağışlardan etkilenen ve mahsur kalan 8 araç ile 32 vatandaşın ise güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirildi

Kırşehir’de ise sel sularına kapılan bir kişi sudan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Samsun’da, aşırı yağışlardan etkilenen 150 tarım işçisi güvenli alanlara tahliye edilirken, Nevşehir’de selden etkilenen 15 kişi de güvenli yerlere nakledildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri