İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: 10 ildeki terör operasyonlarında 47 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik operasyonlarla ilgili bir açıklama yaptı.

"BOZDOĞAN-9" adı verilen operasyonlar kapsamında 10 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 47 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, teröristlere göz açtırmayacaklarını ve güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle milletin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadeleye aralıksız devam edeceklerini belirtti.

Operasyonların EGM İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiği ve Ankara, Antalya, Denizli, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Mardin, Şanlıurfa ve Van illerinde yapıldığı ifade edildi. Operasyonlar sonucunda şüphelilerin Bölücü terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri, terör örgütünün üniversite yapılanması DÖM (Demokratik Öğrenci Meclisi) ile gençlik yapılanması DGH (Devrimci Gençlik Hareketi) içerisinde faaliyette bulundukları, cezaevlerinde bulunan örgüt mensuplarına finans sağladıkları, örgüt adına gerçekleştirilen eylemleri organize ederek katılım sağladıkları ve sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edildi.

Operasyonlar neticesinde ruhsatsız tabancalar ve çok sayıda yasaklı yayın ve dijital materyalin ele geçirildiği açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri