İçişleri Bakanlığından Kurban Bayramı'nda kazaları önlemek için tedbir!

Kurban Bayramı tatili öncesi ve tatil süresince kara yollarında trafik güvenliğini sağlamak amacıyla emniyet ve jandarma teşkilatlarından toplam 66 bin 92 personel görev yapacak. İçişleri Bakanlığı, trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla 'Hızını düşür yolun sonu bayram olsun" mottosuyla yola çıkarak alınan tedbirleri ve sürücülere yönelik uyarılarını duyurdu.

Alınan bilgiye göre, Kurban Bayramı tatili süresince kara yollarında yoğun trafik tedbirleri uygulanacak. Bu kapsamda, 9 günlük bayram tatili boyunca denetimlere dün itibarıyla başlanmış olup, trafik güvenliğini sağlamak amacıyla emniyet ve jandarma teşkilatlarından toplam 66 bin 92 personel, 12 gün boyunca kesintisiz olarak görev yapacak. Günlük olarak sahada görev alacak 17 bin 931 ekip ve timde 37 bin 810 personel yer alacak.

''TEDBİRLERE UYULMASI GEREK''

Trafik tedbirleri çerçevesinde sürücülerin hız sınırlarına uyup uymadığı sıkı bir şekilde kontrol edilecek. Bu amaçla, bin 63 radar, 290 Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi ve 318 Elektronik Denetleme Sistemi 24 saat esasına göre çalışacak.

Geçmiş bayram tatillerinde yaşanan kazalara dikkat çeken yetkililer, özellikle sürücüleri hız sınırlarına uymaları konusunda uyardı. Geçen Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin hayatını kaybettiği hatırlatılarak, benzer acıların yaşanmaması için alınan tedbirlere uyulmasının önemine vurgu yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri