İçme suyu skandalı hayatı durma noktasına getirdi!

İran’ın Gilan eyaletinin Rızvanşehir ilçesinde 28 Haziran’dan bu yana yaklaşık 400 kişi mide bulantısı, baş ağrısı ve kalp çarpıntısı gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu. Yetkililer, bu vakaların kanalizasyon suyunun içme suyuna karışmasından kaynaklandığını belirtti.

İran'da yerel kaynaklar, ilçede artan zehirlenme vakalarının ardından halkın içme suyuna yönelik ciddi endişeleri olduğunu bildirdi. Bölge sakinleri, su kirliliği konusunda yetkililerin acil önlemler almasını talep ediyor.

SU KİRLİLİĞİ TARTIŞMASI

Gilan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Muhammed Taki Aşubi, yaptığı açıklamada, zehirlenme vakalarının su kirliliğinden kaynaklanabileceğini, ancak kesin sonucun devam eden araştırmaların ardından netleşeceğini belirtti. Aşubi, “Su kaynaklarımızı sürekli kontrol altında tutuyoruz ve gereken tüm önlemleri alıyoruz” dedi.

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Gazetenin ismini açıklamadığı bir kaynağa göre, zehirlenme vakalarının ortaya çıktığı ilk günden bu yana 400 kişi hastanelere başvurdu. İçme suyu test edilmesine rağmen sonuçlar henüz açıklanmadı. Halk, yetkililerin bir an önce durumu netleştirmesini ve gerekli tedbirleri almasını bekliyor.

RIZVANŞEHİR’DE YAŞAM DURMA NOKTASINDA

Olayın ardından ilçede günlük yaşam adeta durma noktasına geldi. Halk, içme suyu kullanımı konusunda büyük tedirginlik yaşıyor ve alternatif su kaynaklarına yöneliyor. Yetkililer, halkı sakin olmaya ve resmi açıklamaları beklemeye davet ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri