İki terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Türkiye'de Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlere yönelik "Bozdoğan-45" operasyonu başarıyla gerçekleştirildi.

Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalında yapıldı ve Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı tarafından koordine edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ve J-SİHA destekli Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando timleri ve Güvenlik Korucularıyla operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon sonucunda, "Bozdoğan-45" kapsamında aranan kırmızı kategorideki teröristlerden sözde Botan Saha Eyalet Sorumlusu Beritan Amara kod adlı Sultan Dağ ile Zeynep Cûdî kod adlı Zeynep Nibat isimli iki terörist etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerin toplam 6 güvenlik görevlisini şehit ettiği ve 19 güvenlik görevlisini yaraladığı 9 ayrı eyleme katıldıkları tespit edildi.

İKİ TERÖRİST DAHA ETKİSİZ

Beritan Amara ve Zeynep Cûdî adlı teröristlerin, Şırnak, Mardin ve Batman illerinde 2016-2020 yılları arasında düzenlenen operasyonlarda çeşitli saldırılarda bulundukları belirtildi. Bu operasyonlarda güvenlik görevlilerinin şehit edildiği veya yaralandığı eylemlerde yer aldıkları ifade edildi.

Bayram tatili süresince yapılan operasyonlarda toplamda 11 teröristin etkisiz hale getirildiği ve bunlardan 2'sinin kırmızı kategoride olduğu bildirildi. Operasyonlar, terörle mücadele kapsamında Türkiye'nin güvenliğini sağlamak adına kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri