İkinci el otomobillerde fiyatlar serbest düşüşte!

İkinci el otomobil fiyatlarında düşüş devam ediyor. Pandemi dönemi sonrasında yükselen araç fiyatları Ticaret Bakanlığı'nın da tedbirler almasının ardından düşüşünü sürdürdü.

İkinci el araç fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ediyor. İkinci el otomobil fiyatlarında gözle görülür şekilde düşüş yaşanırken, fiyatların yüzde 20 seviyelerinde indiği aktarıldı.

Fiyatlarda yaşanan hissedilir düşüş satışlara olumlu yansıdı. Ticaret Bakanlığı'nın uyguladığı tedbirler ve sıfır otomobil piyasasının ulaşılabilir seviyelerde olması ikinci el piyasasında fiyatları aşağı çekti.

Pandemi döneminde otomobil üretiminde yaşanan sıkıntı ve aksaklıklar otomobil piyasasına yüksek fiyat etiketleriyle yansımıştı. Bu dönemin ardından arz talep dengesinin bozulmaması adına araç piyasasında yüksek fiyatlar dikkat çekmeye devam etti.

FİYATLAR NORMALE DÖNÜYOR

Ticaret Bakanlığı'nın konu ile ilgili aldığı karar ve önlemler otomobil sektöründe etiketlere yansımaya başladı. Özellikle ikinci el otomobil piyasasında fiyatlar 'normal' seviyelere gelmeye başladı. Yüzde 20'ye yakın bir oranda düşüş gösteren fiyatlarla beraber otomobiller tekrardan alıcı bulmaya başladı.

'AL-SAT' YAPANLAR PİYASADAN ÇEKİLDİ

İkinci el otomobil fiyatlarındaki yükseliş trendinin son bulmasıyla, yatırım için araç satın alanlar piyasadan çekildi. 'Al-sat'çı olarak lanse edilen yatırımcıların fiyatlar düşüşe geçtiği için piyasadan ayrılması da ikinci el otomobil piyasasında fiyatların düşüşünü tetikledi. Otomobil pazarları yavaş yavaş eski yoğunluğuna kavuşmaya başladı...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri