IMF'den dikkat çeken Türkiye açıklaması!

IMF, Türkiye ekonomisinin büyüme tahminini bu yıl için yüzde 3'ten yüzde 3,1'e yükseltti. Ayrıca, küresel ekonomi büyüme tahminini ABD ve bazı büyük gelişmekte olan ekonomilerin dayanıklılığı ve Çin'deki mali desteğin etkisiyle yüzde 2,9'dan yüzde 3,1'e yukarı yönlü revize etti.

IMF'nin güncellenmiş Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'na göre, küresel ekonominin beklentilerin üzerinde bir performans sergilemesi etkili oldu.

2024-2025 TAHMİNLERİ TARİHSEL ORTALAMANIN ALTINDA KALDI

'Yavaşlayan Enflasyon ve İstikrarlı Büyüme Yumuşak İnişin Yolunu Açıyor' adlı rapora göre, geçen yıl yüzde 3,1 büyüyen ekonominin bu yıl da yüzde 3,1 büyümesi bekleniyor. Gelecek yıl ise büyüme hızının yüzde 3,2 olması öngörülüyor. IMF'nin ekim ayındaki raporuna göre, dünya ekonomisinin 2024'te yüzde 2,9, 2025'te ise yüzde 3,2 büyüyeceği tahmin edilmişti.

Rapor, ABD ve bazı büyük gelişmekte olan ekonomilerin dayanıklılığının ve Çin'deki mali desteğin etkisiyle büyüme tahmininde yukarı yönlü revizyonun olduğunu belirtiyor. Ancak, enflasyonla mücadele için faiz oranlarının artırılması, yüksek borcun ekonomik faaliyet üzerindeki baskısı, mali desteğin geri çekilmesi ve düşük verimlilik artışının etkisiyle 2024-2025 tahminlerinin tarihsel ortalamanın altında kaldığı ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri