İnsan kaçakçılığı ile suçlanan tuğgeneral için yeni gelişme!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'den Türkiye'ye insan kaçakçılığı yaptığı iddiaları üzerine emekliye ayrılan Tuğgeneral Bilal Çokay'ın tutuklu yargılandığını ve Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini açıkladı.

Anka Haber Ajansı'nın haberine göre, MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlediği basın toplantısında, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlar hakkında güncel verileri paylaştı.

YÜKSEK DİSİPLİN KURULU'NA SEVK EDİLDİ

Aktürk'ün açıklamalarına göre, son bir hafta içinde 73 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak'tan bu yana ise Irak'ta 845, Suriye'nin kuzeyinde 880 olmak üzere toplam 1.725 terörist etkisiz hale getirilmiş durumda. Bu veriler, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlardaki kararlılığını gözler önüne serdi.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan MSB yetkilileri, emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın sınırda insan kaçakçılığı olayına karıştığı iddiasıyla tutuklu yargılandığını ve Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini belirtti. İlgili idari sürecin devam ettiğini vurgulayan yetkililer, nihai kararın kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Öte yandan, Türkiye ile Irak arasındaki Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması toplantısının dördüncüsünün bugün Ankara'da gerçekleştirileceği duyuruldu. Toplantıda, terörle mücadele, sınır güvenliği, askeri işbirliği ve bölgedeki son gelişmelerin ele alınacağı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri