Instagram'a erişim engeline kullanıcılardan tepki!

Instagram'a uygulanan erişim engeli sonrasında vatandaşlar tarafından engelin kaldırılmasına yönelik talepler devam ediyor. Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı bulunan Instagram'ın ne zaman açılacağı merak konusu olurken, çok sayıda kullanıcı yaşadığı olumsuzlukların giderilmesini istiyor.

Instagram'ın dünyada ve Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Bu kullanıcıların pek çoğu güncel durumlardan haberdar olmak ve sosyalleşmek amaçlı uygulamayı kullanırken, pek çok kullanıcı da Instagram üzerinden e-ticaret yaparak para kazanıyor.

INSTAGRAM KULLANICILARI TEPKİLİ

Türkiye ve Instagram arasında artan gerilim sonrasında BTK tarafından uygulanan erişim engeli sayısız kullanıcıyı zora soktu. Bazı kullanıcılar bu durumun kendilerini etkilemediğini ve diğer sosyal medya hesaplarına yöneldiklerini açıklasa da birçok kullanıcı Instagram'a uygulanan erişim engeline yönelik öfkesini diğer kanallar aracılığıyla açıkladı.

Instagram'a ulaşmada çekilen zorluk özellikle bu platform üzerinden para kazanan kullanıcıları olumsuz etkiledi. Özellikle influencerlar ve satış yapan firmaların son 3 günlük kaybı oldukça fazla.

MİLYAR LİRALIK KAYIPLAR SÖZ KONUSU

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi de, Instagram’ın kapatılmasının Türkiye’deki günlük 1.9 milyar liralık e-ticaret hacmini olumsuz etkileyebileceğini açıkladı.

Türkiye e-ticaret pazarında önemli bir yere sahip olan Instagram, toplam e-ticaret hacminin yaklaşık yüzde 10'unu oluşturuyor. Ekmekçi, Instagram’ın kapatılmasının, özellikle influencerlar aracılığıyla sağlanan trafiğin kaybı nedeniyle büyük bir finansal zarara yol açabileceğini belirtti. Bu durumun e-ticaret sektörü için ciddi bir darbe olabileceğini vurgulayan Ekmekçi, işletmelerin bu olası kayba karşı önlem alması gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri