Instagram’a ne oldu? Instagram neden çöktü? Instagram erişim engeli ne zaman kalkacak?

Türkiye’nin en çok kullanılan sosyal medya platformu Instagram’a sabah saatlerinde erişim engeli getirildi. Peki Instagram’a ne oldu? Instagram neden çöktü? Instagram erişim engeli kalkacak mı? Instagram erişim engeline zaman kalkacak? İşte detaylar…

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirildi. BTK'nın site bilgileri sorgulama sayfasında yer alan karara göre, bu engelin "katalog suçlar" olarak belirlenen düzenlemelere uymaması nedeniyle alındığı belirtildi.

INSTAGRAM’A NEDEN ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ!

Katalog suçlar arasında çocuğa karşı cinsel istismar, intihara teşvik ve Atatürk'e hakaret gibi içerikler yer alıyor. Yetkililer, erişim engelinin kaldırılmasının Instagram'ın tutumuna bağlı olduğunu ve sürecin ne kadar süreceğine dair henüz bir açıklama yapılmadığını belirtti.

INSTAGRAM ERİŞİM ENGELİ NE ZAMAN KALKACAK?

Yetkililer, Instagram'ın erişim engelinin kaldırılmasına yönelik herhangi bir süre belirlenmediğini ve bu yaptırımın kaldırılmasının tamamen Instagram'ın tutumuna bağlı olduğunu ifade ediyorlar. Engelin ne zaman kalkacağına dair kesin bir bilgi henüz paylaşılmadı.

İLETİŞİM BAŞKANI INSTAGRAM’I ELEŞTİRMİŞTİ

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya platformu X hesabı üzerinden Haniye'nin ölümü sonrası taziye mesajı yayımlamış ve Instagramı'ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkati çekerek, “Ayrıca, Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir.” ifadelerine yer vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri