İpte asılı bulunan 8 yaşındaki Şeyma Bakanlığın gözetimine alındı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Batman'ın Kozluk ilçesinde ailesi tarafından ipte asılı halde bulunan 8 yaşındaki Şeyma'nın Bakanlık gözetimine alındığını açıkladı.

7 Ocak tarihinde evinin önünde asılı bulunan 8 yaşındaki Şeyma'ya yönelik cinsel istismar iddialarıyla başlatılan ve takipsizlik kararı verilen soruşturma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın itirazı üzerine yeniden açıldı. Bakanlık gözetimine alınan Şeyma ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Batman’ın Kozluk ilçesinde Şeyma kızımıza yönelik cinsel istismar iddiasıyla başlatılan soruşturmada verilen takipsizlik kararı, Bakanlığımızın itirazı üzerine kaldırılarak soruşturma yeniden başlatılmıştı. Bugün itibarıyla Şeyma kızımız Bakanlığımızın gözetimine alınmış ve sağlık kontrolleri gerçekleştirilmek üzere hastaneye nakledilmiştir” ifadelerine yer verdi.

ŞEYMA'YA NE OLMUŞTU?

7 Ocak 2024 tarihinde Batman'ın Kozluk ilçesinde meydana gelen üzücü olayda, 8 yaşındaki Şeyma S., evinin önündeki ipte asılı halde ailesi tarafından bulunarak hastaneye kaldırıldı. Ailesi, Şeyma'nın ipte asılı olmadığını, oyun oynarken asma dalına dolandığını ve bu dalın boynunu kesmesi sonucu yaralandığını belirtti. Ancak, hastanede tedavi altına alınan küçük kız bu olay sonucunda kalıcı engelli hale geldi.

Olayın ardından cinsel istismar iddiaları gündeme geldi ve bu durum sosyal medyada büyük tepki çekti. Adli Tıp Kurumu'nun raporu da basına yansıyarak olayla ilgili tartışmaları alevlendirdi.

Raporda, "Posteir Fonix bölgesinden alınan sürüntü örneğinden hazırlanan preparatın mikroskobik incelemesinde az sayıda sperm hücresi görüldü. Olay yerinden alındığı bildirilen erkek çocuk atletinden alınan lekelerden (leke 1,2,4,5) siyah tişörtten alınan lekelerden (leke 1,2,3,4) hazırlanan preparatların mikroskobik incelemelerinde sperm hücresi görüldü. Örneklerin meni içerdiği tespit edildi" ifadelerine yer verildi.

Yaşanan gelişmelerin ardından olaya ilişkin dosyanın 26 Nisan 2024’te alınan ek bir raporla 'somut delil yoktur' denilerek kapatıldığı belirtildi.

SAVCILIK TAKİPSİZLİK KARARI VERMİŞTİ!

Batman Cumhuriyet Başsavcılığından, 9 Ocak 2024'te olaya ilişkin yapılan açıklamada, şu bilgiler verilmişti:

"7 Ocak 2024'te Kozluk ilçesindeki evlerinin önünde ipte asılı olarak ailesi tarafından bulunan mağdur kız çocuğunun tedavisine Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam edilmektedir. Soruşturmayla ilgili tüm deliller ivedi bir şekilde toplanmış olup, bazı yerel basın organlarının sosyal medyalarında iddia edildiği üzere olayla ilgili bu aşamada gözaltına alınan kimse bulunmamaktadır. Soruşturmaya konu intihar olayının nedenine ilişkin araştırmaya Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığınca titizlikle devam edilmekte olup, soruşturma tüm yönleriyle devam etmektedir."

Soruşturma sonucunda başsavcılık takipsizlik kararı vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri