İrael Katz rahat durmuyor: Bu sefer de Mansur Yavaş'ı hedef aldı!

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerine bir yenisini daha ekledi. Katz daha önce Erdoğan ve İmamoğlu'nu hedef aldığı paylaşımlarına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı da ekledi.

Katz, bu kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kolları'nı da etiketlediği bir paylaşımda bulundu.

Katz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Dün, antisemit diktatör Erdoğan, ABD ve Batılı Devletlere sözel olarak saldırarak 'İsrail'deki Siyonistler tarafından esir alındıklarını' söyledi. Erdoğan, esir alınmış biri varsa, bu senin diktatörlüğün altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. 57 milyon Türk Instagram kullanıcısının bu platforma erişimini kısıtlıyorsun ancak kendi özel Instagram hesabını erişime açık tutuyorsun. Şahsıma karşı gerçekleştirilen saldırılar, gerek Türkiye vatandaşlarına gerekse de dünya vatandaşlarına gerçeği ifşa etmemi engellemeyecek. Hamas'ı kucaklayan bir lider, kendi halkına diktatör gibi baskı uygulayan bir lider diktatördür."

İMAMOĞLU'NDAN KATZ'A YANIT

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde Katz'ın kendisini paylaşımına etiketlemesine cevap vererek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı'na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum. Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman." ifadelerini kullanmıştı.

ANKARA VE İSTANBUL'DAN TEPKİ

Katz'ın son paylaşımı, Türkiye'de geniş yankı uyandırdı. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, İsrail Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'yi hedef alan açıklamalarına sert tepki gösterdiler. İmamoğlu'nun yanı sıra diğer Türk yetkililer de Katz'ın ifadelerini kınayarak, Türkiye'nin iç işlerine müdahale olarak değerlendirdiler.

SİYASİ GERİLİM TIRMANIYOR

Katz'ın Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sert eleştirileri, iki ülke arasındaki siyasi gerilimi daha da tırmandırdı. Katz'ın paylaşımına İmamoğlu'nun verdiği yanıt, Türk siyaset sahnesinde yankı buldu ve sosyal medyada geniş çapta tartışmalara neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri