"İşgalciler, hastaneyi büyük bir hapishaneye dönüştürdü"

Filistin yönetimi Şifa Hastanesi'ndeki insanlık dışı tutum ve tavrı kınayarak, yaşanacak ölümlerden İsrail'i sorumlu tuttu.

Filistin yönetimi, İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesi'ni kuşatma altında tutmasını şiddetle eleştirdi ve binlerce kişinin hayatının sorumluluğunu İsrail'e yükledi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne yönelik kuşatmasının devam etmesinin kınandığı belirtildi. Açıklamada, "İşgalci İsrail'i, Şifa Hastanesi'nde mahsur kalan prematüre bebekler, yeni doğanlar, hasta ve yaralılar, sağlık personeli ve yerinden edilmiş kişiler de dahil olmak üzere binlerce insanın hayatından tamamen sorumlu tutuyoruz." şeklinde bir uyarı yapıldı.

İsrail güçlerinin hastaneyi sıkı askeri kuşatma altına aldığı ve içerideki vatandaşları en temel insani ihtiyaçlarından yoksun bıraktığı vurgulanan açıklamada, "İşgalciler, hastanenin merkezi eczanesinin kontrolünü ele geçirerek burayı büyük bir hapishaneye dönüştürdü." ifadesine yer verildi.

Ayrıca, İsrail'in hastaneye girişine izin verdiği su ve yiyeceklerin sadece çok az kişiye yettiği ve yaralı, hasta ve çocukların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu vurgulandı. Bakanlık, uluslararası topluma, yardım kuruluşlarına ve Birleşmiş Milletlere, hastanede mahsur kalanların hayatlarını kurtarmak ve koruma sağlamak için acil harekete geçme çağrısında bulundu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri