İsmail Koncuk kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Bilinmeyenler…

İsmail Koncuk kimdir? İsmail Koncuk aday mı? İşte detaylar…

İsmail Koncuk, 24 Mayıs 1959'da Adana'nın Ceyhan ilçesinde doğdu. "Türk Eğitim Sendikası" ve "Türkiye Kamu Emekçileri Sendikası"nın Genel Başkanıdır.

İlk, orta ve lise eğitimini Ceyhan'da tamamladıktan sonra 1980 yılında Eskişehir Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümü'nden mezun oldu. Bu süre zarfında Atatürk Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nda da okudu.

Öğretmenlik mesleğine 1981 yılında Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Doğanbey köyünde başladı. 1996-2005 yılları arasında Türk Eğitim Sendikası Adana şubesinin kurucu ve yönetim kurulu üyesi, Adana 1.Şube başkanlığını yaptı. Bu süre zarfında Türkiye Kamu Emekçileri Sendikası Adana temsilciliğini de yaptı. 2002 yılında yapılan birinci olağan kongrede Merkez Denetim Kurulu üyeliğine, 2005 yılında yapılan ikinci olağan kongrede Genel Sekreterliğe ve son olarak Şubat 2008'de yapılan üçüncü olağan kongrede Genel Başkanlığa seçilmiştir. 24-25 Ekim 2009 tarihlerinde yapılan olağanüstü Merkez Genel Kurulu'nda yeniden seçildi.

Nisan 2011'de Türkiye Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu Genel Başkanlığına seçildi. Halen hem Türk Eğitim Sendikası hem de Türkiye Kamu Emekçileri Sendikası Genel Başkanlığı görevini yürütmektedir. İngilizce bilmektedir.

27. Dönemde İYİ Parti Adana'dan milletvekili adayı oldu. 2019 yılında yapılması planlanan yerel seçimlerde de İYİ Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.


Yüksel Seçim Kurulunun (YSK), 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin kesin aday listesi, Kurulun internet sitesinde yayımlandı.

İSMAİL KONCUK ADAY MI?

İsmail Koncuk YSK'nın açıkladığı milletvekili aday listesinde yer almıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri