İsmail Saymaz: İstihbarat TUSAŞ'ı uyarmış

Gazeteci İsmail Saymaz, PKK’nın Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) düzenlediği saldırı öncesinde kurumun güvenlik artırımı için uyarıldığını iddia etti.

Halk TV'de konuşan Saymaz, ekim ayı başında emniyet ve istihbarat teşkilatlarının TUSAŞ ve Savunma Sanayi Başkanlığı'nı güvenlik önlemlerini artırmaları konusunda bilgilendirdiğini belirtti. Uyarının 2 Ekim civarında yapıldığını aktaran Saymaz, alınması gereken önlemlerin bütçe gerekçesiyle ertelendiğini öne sürdü.

Saymaz, TUSAŞ yerleşkesinin girişine 650 metre mesafede bir jandarma kontrol bariyeri olduğunu ve burada 4 jandarma görevlisinin bulunduğunu ancak uyarılara rağmen güvenliğin artırılmadığını ifade etti. Bu bariyerin kimi zaman açık bırakıldığını veya TUSAŞ personelinin tanınmış olması nedeniyle araçların detaylı aranmamış olabileceğini dile getirdi. Ayrıca, ekim başındaki uyarıya rağmen jandarma sayısının 4’ten 14’e çıkarılmadığını belirten Saymaz, "Güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğine dair emniyet ve istihbarat uyarıları dikkate alınmamış," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri