İsrail acımasızca yüzlerce konutu vurdu!

İsrail ordusu, Gazze kent merkezi ile Refah kentindeki yüzlerce konuttan oluşan yerleşim alanlarını patlayıcılarla havaya uçurdu. Bugün gerçekleştirilen bu saldırılar, Gazze kent merkezi, Refah kentinin batı bölgeleri ve Suudi Mahallesi'nde büyük bir yıkıma sebep oldu.

Sosyal medya kullanıcıları, patlamaların öncesi ve sonrası çekilen fotoğrafları paylaşarak, yıkımın ne denli büyük olduğunu gözler önüne serdi. Görüntüler, bölgedeki yıkımın boyutlarını ve yerleşim alanlarının tamamen harap olduğunu gösteriyor. Ancak, bu saldırılarda ölü ve yaralılara ilişkin henüz net bir bilgi paylaşılmadı.

GAZZE'DEKİ SALDIRILARDA YÜKSEK CAN KAYBI

Gazze Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 37 bin 598 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 86 bin 32 kişinin yaralandığını bildirdi. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu belirtilirken, sivil altyapının da ciddi şekilde zarar gördüğü vurgulandı. Özellikle hastaneler ve eğitim kurumları gibi halkın sığındığı yerlerin hedef alınması, bölgedeki insani krizi daha da derinleştiriyor.

ULUSLARARASI TEPKİLER VE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ

İsrail ordusunun Gazze ve Refah'ta gerçekleştirdiği bu yıkımlar, uluslararası toplumdan büyük tepki topladı. İnsan hakları örgütleri, İsrail'in saldırılarının insanlık ve hukuk dışı olduğunu belirterek, bu eylemlerin savaş suçu kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunuyor. Gazze'deki sivillerin maruz kaldığı bu şiddet, bölgedeki insani durumu daha da kötüleştiriyor.

YIKIMIN ARDINDAN

Bölgedeki yıkımların ardından, Gazze ve Refah'taki binlerce kişi evsiz kaldı. Enkaz altında kalanların kurtarılması için acil yardım ekipleri çalışmalarını sürdürürken, insani yardım kuruluşları da mağdurlara yardım ulaştırmaya çalışıyor. Ancak, devam eden saldırılar ve altyapının tahrip edilmesi, bu yardımların etkin bir şekilde ulaştırılmasını zorlaştırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri