İsrail askerleri hükümete çağrı yaptı: "Hükümet ateşkese varmazsa hizmet vermeyeceğiz''

İsrail'de 130 askerin imzaladığı bir mektup, Netanyahu hükümetine ve İsrail Savunma Kuvvetleri'ne (IDF) yönelik ciddi bir uyarı niteliği taşıyor. İsrail'in saygın gazetesi Haaretz’in haberine göre, mektubu imzalayan askerler, Gazze Şeridi'ndeki esirlerin serbest bırakılmaması ve ateşkes sağlanmaması durumunda orduda hizmet vermeyi reddedeceklerini açıkladılar.

Mektupta, zırhlı birlikler, topçu birlikleri, hava kuvvetleri ve donanma gibi farklı birimlerde görev yapan yedek ve aktif askerler, Gazze’de süren çatışmaların esirlerin serbest bırakılmasını geciktirdiğini belirtti. Askerler, çatışmaların devam etmesinin yalnızca kurtarma operasyonlarını zorlaştırmakla kalmadığını, esirlerin hayatını da tehlikeye attığını vurguladı.

Mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Gazze'deki savaşın sürmesi esirlerin serbest bırakılmasını geciktiriyor ve hayatlarını tehlikeye atıyor. İsrail’in Gazze’de düzenlediği saldırılarda daha fazla esir kurtarılamadı, aksine daha fazla asker hayatını kaybetti."

HÜKÜMETE ATEŞKES ÇAĞRISI

Askerler, hükümetin ateşkes sağlanması ve esirlerin geri getirilmesi için adım atmaması halinde orduya hizmet vermeye devam etmeyeceklerini belirttiler. İmzacılar, savaşın sona erdirilmesini talep ederek şu uyarıda bulundu:

"Hükümet ateşkese varmazsa hizmet vermeyeceğiz. Bazılarımız için kırmızı çizgi çoktan aşıldı, bazılarımız içinse hızla yaklaşıyor. Kırık kalplerle göreve gitmeyi bırakacağımız gün yaklaşıyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri