İsrail basını bununla çalkalanıyor: Serbest bırakılan İsrailli esirler neler yaşadı?

İsrail ile Hamas'ın esir takası anlaşmasının ardından İsrail hapishanesinde tutulan 39 Filistinli serbest bırakılırken dün 13 İsrailli ile 7 yabancı uyruklu esir Kızılhaç'a teslim edildi. Hamas'ın serbest bıraktığı İsraillilerin neler yaşadığı ise İsrail basınında yer aldı.

İsrail basını, Hamas'ın esir tuttuğu İsraillilerin neler yaşadığını paylaştı.

Gazze Şeridi'nde büyükanne, anne ve bir erkek çocuğun serbest bırakıldığı Munder ailesinin bir yakını aileyi ziyaret ederek esirlerin anlattıklarını aktardı. Munder ailesinin üyesi, Hamas'tan olumsuz bir davranışla karşılaşmadıklarını, 'insanca muamele gördüklerini' belirterek, düşündükleri gibi 'dehşet hikayelerin' olmadığını ifade etti.

ESİR TAKASI BAŞLADI

24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de İsrail ile Hamas arasında 4 günlük insani ara başladı. Yapılan anlaşmaya göre 50 İsrailli askere karşılık 150 Filistinli serbest bırakılacaktı.

Esir takasının başlamasının ardından İsrail hapishanesinde tutulan 39 Filistinli serbest bırakılırken dün 13 İsrailli ile 7 yabancı uyruklu esir Kızılhaç'a teslim edildi.

Hamas'ın serbest bıraktığı esirler ise yaşadıklarını anlattı.

Gazze Şeridi'ne götürülmek üzere motosiklete bindirilen Munder ailesi üyesi, Hamas'ın kendilerini şiddet uygulamadığını, radyo ve televizyonla haberleri takip ettiklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri