İsrail, Gazze ve Batı Şeria'da eylül ayında gazetecilere dönük 185 ihlal gerçekleştirdi

Filistin Gazeteciler Sendikası'nın yaptığı bir araştırmaya göre, İsrail'in eylül ayında Gazze Şeridi ile işgal altındaki Batı Şeria'da gazetecilere yönelik 185 ihlal gerçekleştirdiği bildirildi.

Rapora göre, eylül ayında Gazze'de 2 gazeteci İsrail askerleri tarafından öldürüldü. Gazze ve Batı Şeria'da 9 gazeteci, gerçek mermiler ve roket parçalarıyla yaralandı. Basın ekiplerinin haber yapmalarını engellemek amacıyla 44 kez ateş açıldığı kaydedildi.

Ayrıca, 5 gazeteci gözaltına alındı, medya kuruluşları ile gazetecilerin evlerine 10 baskın düzenlendi ve arama yapıldı. 23 gazeteci, İsrail askerlerinin kullandığı gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi yaşadı. 10 gazeteci ise askeri araçlar tarafından kovalanarak ezilme riskiyle karşılaştı.

Batı Şeria'da ise 67 gazetecinin haber yapması sistematik bir şekilde engellendi. Katar merkezli Al Jazeera Televizyonu'nun Ramallah’taki ofisi kapatıldı ve ekipmanlarına el konuldu. Cenin'deki Nas Radyosu ile 11 medya kuruluşunun ekipmanları da tahrip edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri