İsrail, Gazze'de gazetecileri hedef alıyor

İsrail'e Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. İsrail ordusu ise saldırılara karşılık vererek Gazze Şeridi'ni yoğun bombardımana tuttu. İsrail'in saldırısında hayatını kaybeten gazeteci sayısı 38'e yükseldi.

7 Ekim Cumartesi sabahından bu yana İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 38 gazeteci hayatını kaybetti.

HAYATINI KAYBEDEN GAZETECİ SAYISI YÜKSELDİ

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, gerçekleştirdiği açıklamada, İsrail'in saldırılarından dolayı hayatını kaybeden gazetecilerin sayısının 38'e yükseldiğini duyurdu.

İsrail saldırılarılarında yaralanan ve hayatını kaybeden basın mensubu üyeleri hakkında bilgi veren Gazze'deki hükümet basın ofisi ise İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda 3 gazetecinin evlerinin tamamen yıkıldığını, kentteki 40 basın yayın kuruluşunun da hava saldırılarının hedefi olduğuna dikkat çeken bir açıklama yapmıştı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gerçekleştirdiği paylaşımda, uluslararası toplumun gazetecilerin öldürülmesine karşı güçlü bir tepki vermesi gerektiğini belirterek, bu sürecin kabul edilemez olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri