İsrail, Gazze'de katliama devam ediyor: Gazze'nin doğusunda en az 5 Filistinli öldü 6 kişi yaralı

İsrail ordusunun Gazze kent merkezinin doğusuna düzenlediği saldırılarda en az 5 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, İsrail savaş uçakları Gazze kent merkezinin doğusundaki Sahabe Mahallesi'nde biri Elbenna ailesine ait iki evi bombaladı. Bu saldırıda en az 5 Filistinli öldü ve birçok kişi yaralandı.

Ayrıca, Gazze kentinin doğusunda bulunan Ed-Durc Mahallesi'nde bir evi hedef alan başka bir saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 6 kişi yaralandı. İsrail, Gazze Şeridi'nin merkezindeki El-Miğraka bölgesinde de birçok binayı patlayıcılarla havaya uçurdu.

Gazze'deki sivil savunma ekipleri, İsrail'in Han Yunus kentinin doğusundaki Beni Süheyla beldesinde bombaladığı evlerin enkazından birçok cansız beden çıkardı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 16 bin 172'si çocuk ve 10 bin 798'i kadın olmak üzere toplam 39 bin 175 Filistinli hayatını kaybetti, 90 bin 403 kişi yaralandı. Enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu bildiriliyor. İsrail saldırılarında, hastaneler ve eğitim kurumları gibi sivil altyapılar da hedef alınıyor ve ciddi şekilde tahrip ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri