İsrail Gazze'yi 313 gündür bombalıyor! Can kaybı 40 bine yaklaştı!

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi'nde yaşamını yitirenlerin sayısı 39 bin 965'e ulaştı.

Siyonizm karşıtı örgütlerden Jewish Voice for Peace (Barış için Yahudi Sesi), BM uydu verilerini kullanarak İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana attığı 70 binden fazla bombanın haritasını çıkardı.

İsrail ordusunun Gazze’nin hemen her köşesini ABD yapımı bombalarla hedef aldığını belirtilen açıklamada, şu ifadeler kaydedildi:

"Son 10 ayda, Gazze’ye 70 binden fazla bomba yağdırıldı ve bu harita, İsrail’in Gazze’deki yıkımının büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Haritada her kırmızı nokta, İsrail kuvvetlerinin 7 Ekim 2023 ile 6 Temmuz 2024 tarihleri arasında bombaladığı bir binayı temsil ediyor. Son 10 ayda İsrail ordusu, okullar, mülteci kampları, hastaneler, camiler, kiliseler ve insani yardım bölgeleri de dahil olmak üzere Gazze’deki yaşam alanlarını hedef aldı.”

Açıklamada ayrıca şu ifadelere de yer verildi:

“İsrail ordusu, ABD'nin iş birliğiyle siyonizmin hedefini gerçekleştiriyor. Filistinlilerin topraklarından tamamen temizlenmesi. ABD, İsrail hükümetinin soykırım yapmasına sadece izin vermekle kalmıyor, aynı zamanda bu süreci aktif olarak destekliyor. Silah ambargosunun zamanı çoktan geçti. ABD’nin, İsrail’in Filistinlilere yönelik baskılarını finanse etme, silah tedarik etme ve destek verme politikasının sona ermesini talep ediyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri