İsrail Genelkurmay Başkanı: Gazze’ye saldırıların tüm yıl sürecek

2024’ün "zorlu" geçeceğini ifade eden Genelkurmay Başkanı Halevi, "Gazze'de savaşta olacağız. Bütün yıl Gazze'de savaşacağız, orası kesin." diye konuştu.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden Gazze Şeridi'ndeki saldırılarıyla gündeme gelen İsrail, 2024 yılı boyunca da bu eylemlerine devam edeceğini açıkladı. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, işgal altındaki Batı Şeria'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, 2024'ün zorlu bir yıl olacağını ve bu süre zarfında Gazze'de sürdürülecek bir savaşın kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Halevi, Gazze'deki savaşın yanı sıra, İsrail'in kuzeyinde yerinden edilmiş kişilerin geri dönüşüyle ilgili olarak Hizbullah üzerinde baskı kuracaklarını vurgulayarak, bu görevin yerine getirilmemesi durumunda yeni bir savaşın kaçınılmaz olabileceğini ifade etti. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari ise önceki gün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Hamas'ın askeri yapısının tamamen ortadan kaldırıldığını iddia etti. Hagari, ordunun aynı zamanda Gazze'nin orta kesimi ve güneyinde de Hamas'ın dağıtılmasına odaklandığını belirterek, bu yönde kararlı bir şekilde ilerlediklerini açıkladı.

,

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri