İsrail katliama devam ediyor!

İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucunda son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısı 274 artarak toplamda 37 bin 84'e ulaştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Nusairat kampına düzenlediği saldırıda 274 sivilin öldüğünü ve 698 sivilin yaralandığını açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “İsrail işgalinin dün Al-Nusairat kampındaki vatandaşlarına yönelik katliamında 274 sivil öldü ve kritik vakalar da dahil olmak üzere 698 yaralandı” ifadeleri kullanıldı. Bu saldırı, Gazze'deki şiddetin ve can kaybının ne kadar büyük boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi.

7 Ekim'den Bu Yana Can Kayıpları

Filistin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 37 bin 84'e, yaralı sayısının ise 84 bin 494'e ulaştığını belirtti. Bu rakamlar, çatışmaların ne kadar yoğun ve yıkıcı olduğunu göstermektedir.

İsrail'in Operasyonları

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Nusairat merkezindeki iki ayrı noktaya dün operasyon düzenlediğini ve Nova Müzik Festivali’nde kaçırılan Noa Argamani (25), Almog Meir Jan (21), Andrey Kozlov (27) ve Shlomi Ziv’in (40) kurtarıldığını açıkladı. Ancak bu operasyonlar sonucunda yüzlerce Filistinli sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Uluslararası Tepkiler ve İnsan Hakları

Gazze'deki çatışmalar ve sivil kayıplar, uluslararası toplumun dikkatini çekmiş durumda. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası insan hakları örgütleri, sivil kayıpların önlenmesi ve insani yardım koridorlarının açılması çağrısında bulunuyor. İsrail ve Filistin arasındaki bu çatışmanın uzun vadeli çözümü için diplomatik çabaların artırılması gerektiği vurgulanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri