İsrail Lübnan'daki BM güçlerini hedef aldı: Lübnan'dan Türk vatandaşları tahliye edildi

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) yönelik saldırısını kınayarak, "Uluslararası toplum, İsrail’in hukuka uymasını sağlamakla yükümlüdür" açıklamasında bulundu.

Bakanlık, İsrail'in Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'da sivillere yönelik saldırılarının ardından BM güçlerini hedef almasının, cezasızlık algısının bir sonucu olduğunu belirtti. Türkiye'nin bölgedeki barışın tesisi için uluslararası hukuka dayalı tüm girişimleri desteklemeye devam edeceği vurgulandı.

UNIFIL yetkilileri, İsrail ordusunun Lübnan'daki Ras Nakura bölgesinde bulunan BM gözlem kulesine gerçekleştirdiği tank saldırısı sonucu iki barış gücü askerinin hafif yaralandığını duyurdu. Ayrıca, İsrail'in diğer bölgelerde de BM güçlerine yönelik saldırılar düzenlediği ve bu saldırıların ciddi hasara yol açtığı ifade edildi. UNIFIL, İsrail'e uluslararası insancıl hukuka ve BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararına uyması gerektiğini hatırlatarak, BM personeline yönelik kasıtlı saldırıların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

LÜBNAN'DAN TAHLİYE SÜRÜYOR

Bu gelişmelerin ardından, Lübnan’dan tahliye edilen Türk vatandaşlarını taşıyan TCG Bayraktar adlı askeri gemi güvenli bir şekilde Türkiye'ye ulaştı. Vatandaşları karşılayan Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının güvenliğini korumak için her türlü önlemi almaya kararlı olduklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri