İsrail polisi 10. cumada hedefi gazetecilerdi! Öldürmek için hamlede bulundu

İsrail polisi, Doğu Kudüs'te cuma namazı kılmak için Mescid-i Aksa'ya gelen Müslümanlara gerçekleştirdiği müdahalenin yanı sıra basın mensuplarını hedef aldı. Bir basın mensubu ağır şekilde darp edildi.

İsrail polisi, AA foto muhabiri Mustafa Haruf'a ağır müdahalede bulundu. Gazeteciye önce yumruk atıp, sonra silahın ucuyla kafasına defalarca vurdu ardından boğazından tutup yere düşürüldükten sonra tekmelendi. İsrail polisi, gazeteciyi vurmak için silahını hazırladı. Gazeteci ise sırtını dönüp kollarını açarak 'vur beni' dedi.

Görüntüleri aktaran CNN Türk muhabiri, İsrail polisinin belirlediği alanlar dışına çıkarılmadıklarını, gazetecinin dövülme nedeninin ise bir alt sokağa gitmek istemesi olduğunu aktardı.

İSRAİL POLİSİNİN HEDEFİ BASIN MENSUPLARI OLDU

İsrail polisi, gerçekleştirdiği kısıtlamalarda Müslümanların camdan bakmasını bile engellerken bugünkü asıl hedefleri basın mensupları oldu.

İsrail, gazetecilere sert müdahalelerde bulunurken gazetecilere hareket alanı tanımadı.

Anadolu Ajansı Ortadoğu Haberleri Müdürü Turgut Akboyraz, "Foto muhabir arkadaşımıza bir müdahalede bulundu. Nedeni konusunda hiçbir bilgimiz yok. Mustafa da sadece işini yaparak görüntüleri dünya kamuoyuna aktarmaya çalışıyor. Saldırıya uğradı, ambulansa bindirilip götürüldü. Biz de Anadolu Ajansı olarak hastaneye ulaşmaya çalışacağız. Polisin nezdinde de gerekli girişimleri yapacağız." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri