İsrail polisi TRT ekibine saldırdı!

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya ulaşmak isteyen Filistinlileri darbettiği anları kaydeden TRT Haber ekibine saldırdı. Kameraman Ömer Avvad, polislerin itmesi sonucu yere düştü ve basın mensupları alandan zorla uzaklaştırıldı.

Her cuma olduğu gibi sabah saatlerinden itibaren Eski Şehir bölgesi çevresinde ve kapılarında demir bariyerlerle konuşlanan İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya namaza gelen Filistinli gençleri engelledi. Mescid-i Aksa'nın Bab el-Esbat Kapısı'nda, İsrail polisinin bazı Filistinlileri engellemesiyle arbede yaşandı. Polis, burada Filistinlileri copla darbetti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, darbedilen bazı Filistinlilerin kıyafetlerinde kan olduğu görüldü.

TRT HABER EKİBİNE SALDIRI

Olayları kaydeden TRT Haber ekibi, İsrail polisinin saldırısına uğradı. Kameraman Ömer Avvad, polislerin ittiği sırada yere düştü. İsrail polisi, basın mensuplarını alandan zorla uzaklaştırdı. TRT Kudüs ofisi, sahadaki ekibin İsrail nezdinde geçerli akreditasyonu gösteren basın kartlarını defalarca ibraz ettiğine dikkat çekti.

CUMA NAMAZINDA 35 BİN MÜSLÜMAN

İsrail'in kısıtlamalarına rağmen 35 bin Müslüman, Mescid-i Aksa'da cuma namazını eda etti. Gazze Şeridi'ne saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana, İsrail polisi binlerce kişinin Mescid-i Aksa'da namaz kılmasını engelleyen ciddi kısıtlamalar uyguluyor.

DOĞU KUDÜS VE BATI ŞERİA'NIN DURUMU

1967'den beri İsrail işgali altında bulunan Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yaşanan bu olaylar, bölgedeki gerilimi daha da artırıyor. Filistinliler, Mescid-i Aksa'ya ulaşmak ve ibadet etmek için her geçen gün daha büyük zorluklarla karşılaşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri