İsrail, Refah'ı hedef almaya devam ediyor

İsrail ordusu, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) kararına rağmen Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırılarını sürdürdü.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, UAD'nin İsrail'e yönelik Refah'a saldırıları durdurma kararına rağmen, İsrail ordusu Refah'ın batısındaki Tel es-Sultan Mahallesi'ni topçu atışları ve insansız hava araçları (İHA) ile bombaladı.

İsrail ordusu, Tel es-Sultan'da Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının yakınında bulunan "Ebu Cerad" aile çadırını bombaladı. Bu saldırı sonucunda en az 3 Filistinli hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı. Ayrıca, Tel es-Sultan'daki Endonezya Hastanesi'nin üst katı da İsrail ordusu tarafından hedef alındı.

Gazze'nin orta ve kuzey kesimlerinde de benzer saldırılar gerçekleşti. Bureyc Mülteci Kampı'nda "Akl" ailesine ait ev, Bureyc pazarında bir ev ve Gazze kentinin ed-Derec Mahallesi'nde "el-Guseyn" ailesine ait ev de İsrail ordusu tarafından bombalandı. Bu saldırılarda çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı.

İsrail savaş uçaklarının, Refah'ın Tel es-Sultan Mahallesi'ndeki UNRWA depolarının yakınındaki bölgede yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı bir çadır kampını hedef alması sonucu, çoğu yanarak can veren 45 Filistinli hayatını kaybetmiş, 249'u da yaralanmıştı. Bu saldırılar, uluslararası toplum tarafından kınanmış ve İsrail'in UAD kararına rağmen saldırılarını sürdürmesi eleştirilmişti. Görgü tanıkları, İsrail ordusunun bombardımanıyla kamptaki çok sayıda çadırın yıkıldığını ve yanmaya başladığını belirtmişlerdi. Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde bulunmaktaydı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri