İsrail'de ateşkes eylemleri sürüyor

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun hükümetinin Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması konusundaki isteksizliğine tepki olarak düzenlenen protestolar, binlerce kişinin katılımıyla üçüncü gününde devam etti.

Tel Aviv ve Batı Kudüs başta olmak üzere ülkenin birçok bölgesinde düzenlenen protestolarda, Gazze'deki İsrailli esirlerin ölümünden Netanyahu ve hükümeti sorumlu tutuldu. Göstericiler, ateş yakarak ve polis müdahalesiyle karşılaşarak, Netanyahu ve hükümet yetkililerini eleştiren pankartlar, afişler ve dövizler taşıdı. Ayrıca, İsrailli esirlerin bir an önce evlerine dönmesi çağrısında bulunarak davul ve düdük çaldılar.

Tel Aviv'de, Savunma Bakanlığı kompleksinin önünde toplanan protestocular, Netanyahu'yu esirleri "siyasi enkazın altında" ölüme terk etmekle suçladı. Polisle göstericiler arasında zaman zaman arbede yaşandı ve en az iki kişi gözaltına alındı.

Batı Kudüs'te, göstericiler Netanyahu'nun konutunun çevresinde toplandı. Netanyahu'nun Gazze Caddesi'ndeki konutuna ilerlemek isteyen gruba polis engel oldu ve göstericileri güç kullanarak dağıttı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin Refah kentinde bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaşıldığını açıklamıştı. İsrailli esirlerin ailelerinin oluşturduğu platform, Netanyahu'yu esirlerin ölümünden sorumlu tutarken, Netanyahu hükümetinin esirlerin serbest bırakılması için anlaşmaya varma kararlılığını savunmuş ve anlaşma sağlanamamasının sorumlusunun Hamas olduğunu iddia etmişti.

Taraflar arasında ateşkes ve esir takası için müzakereler uzun süredir devam ediyor, ancak Netanyahu'nun hükümetinin bu sürece yönelik yaklaşımı ve eklediği maddeler müzakereleri zora soktuğu belirtiliyor. İsrail, bu süreçte Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına devam ediyor ve bu saldırılarda can kaybı 40 bini aşmış durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri