İsrail'in Batı Şeria'daki ihlalleri: Ağustos ayında 78 ev ve tesis yıkıldı

İsrail, Ağustos 2024'te işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait 78 ev ve tesisi yıktı, 74 ev ve tesisin yıkımı için tebligat gönderdi, 206 mülke saldırarak zarar verdi. Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi'nin yayımladığı rapor, İsrail'in Batı Şeria'daki ihlallerini gözler önüne serdi.

Rapora göre, İsrail askerleri, Ağustos 2024'te Batı Şeria'da Filistinlilere ait 78 ev ve tesisi yıktı. Ayrıca 74 ev ve tesisin yıkımı için tebligat gönderildi. Filistinlilerin mülklerine yönelik bu yıkımlar, İsrail'in bölgedeki Filistin varlığını zayıflatma politikalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

İsrailli yerleşimciler, polis koruması altında Filistinlilere ait 206 mülke saldırarak büyük hasar verdi. Saldırılarda binlerce ağaç sökülürken, Filistinlilere ait birçok kıymetli eşya da silah zoruyla gasp edildi. Bu saldırılar, bölgedeki Filistinlilerin yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor.

ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI İHLALLER

İsrail, 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları "ruhsatsız" oldukları gerekçesiyle yıkmaya devam ediyor. Uluslararası hukuka göre Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki bu yerleşim yerleri yasa dışı kabul ediliyor. Buna rağmen, işgal altındaki Batı Şeria'da 451 bin, Doğu Kudüs'te ise yaklaşık 230 bin İsrailli yerleşimci Filistin topraklarını gasbederek yaşamını sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri