İsrail'in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi'nin babasından Türkiye'ye teşekkür ABD'ye sitem

İsrail askerleri tarafından katledilen Türkiye ve ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi, Didim'deki evinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bitkin olduğu gözlenen Eygi, kızı Ayşenur'un ölümüne Türkiye'nin gösterdiği duyarlılığın aynısını ABD'den de beklediklerini belirtti.

Baba Eygi, “Devletimiz Ayşenur'un keyfi cinayetinin peşini bırakmadı ve sonradan öğrendiğim sonuçlardan çok mutlu oldum. İnşallah Amerikan hükümeti de aynı hassasiyeti gösterir. Çünkü Ayşe, Amerika'ya 10 aylıkken gitmiş ve oranın özgürlüklerinde büyümüştü. Dolayısıyla Amerikan hükümetinin de sorumluluğu var” dedi.

Kızıyla son görüşmesine dair ayrıntı vermek istemediğini ifade eden Eygi, cenaze süreci hakkında bilgi verdi: “Kaymakam beyin yoğun ilgisi var. Bizi her konuda bilgilendiriyor. Cenaze cumartesi günü İstanbul'a, ardından İzmir'e gidecek ve karayoluyla Didim'e getirilecek.”

ABD Başkanı ve yetkililerinin açıklamalarına dair değerlendirmede bulunan Eygi, “ABD'de bir haksızlık olduğunda genelde sert bir tepki verilir. Ancak konu İsrail olunca, bu tepkiler biraz daha geçiştirme çabası gibi görünebiliyor. Yine de insanların vicdanlarına güveniyorum ve politikaların ötesinde adil bir yaklaşım sergileneceğini umuyorum” şeklinde konuştu.

Ayşenur'un idealist bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayan Eygi, “Kızım doğumundan beri idealist bir yapıya sahipti. Amerika'da iyi bir eğitim aldı ve idealist hedeflerinin peşinden koştu. Ortadoğu'da yaşananları görünce, idealizmi doğrultusunda cesur bir şekilde oraya gitti” dedi.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, 14 Eylül Cumartesi günü öğle namazının ardından Didim Asri Mezarlığı'nda defnedilecek. Eygi ailesi, Seattle'dan Didim'e gelerek taziyeleri kabul ederken, annesi Rabia Birden Muğla'daki yakınlarının yanında taziyeleri kabul ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri