İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Selman Öğüt kimdir?

Resmi Gazete'de ataması yapılan Selman Öğüt kimdir?

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nin yeni rektörü belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan bu atama ile göreve getirilen Prof. Dr. Selman Öğüt'ün kariyeri ve eğitim geçmişi merak konusu oldu.

1984 yılında Mekke'de doğan Selman Öğüt, lisans eğitimini İstanbul Kültür Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü Hukuk Bölümü'nde yüksek lisans derecesini elde etti. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bölümü'nde doktora programına katılan Öğüt, 2013 yılında doktora derecesini almıştır.

Selman Öğüt, akademik kariyerine Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olarak çalışarak başlamıştır. 2014 yılı itibariyle İstanbul Medipol Üniversitesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Uluslararası hukukun çeşitli konularıyla ilgili kitaplar ve makaleler yazan Öğüt, BM Güvenlik Konseyi'nin Yeniden Yapılandırılması ve Uluslararası Örgütlerin Sorumluluğu konularında da çalışmalara imza atmıştır.

Selman Öğüt'ün eğitim hayatında Almanya'nın Trier Üniversitesi ve Bonn Üniversitesi'nde geçirdiği süreçler ve 2010 yılında Marmara Üniversitesi bursuyla gittiği London School of Economics'te yaptığı doktora çalışmaları da dikkat çekmektedir. Ayrıca, 2013 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Anasaya Uzlaşma Komisyonu'nda uzman olarak görev almıştır.

Prof. Dr. Selman Öğüt, halen İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Bir dönem "AK Parti içindeki Pelikancı grubun önde gelen isimlerinden olduğu" iddia edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri