İstanbul Havalimanı'nda yurt dışına kayıtlı seçmenler sandığa gitti

Yurt dışına kayıtlı Türk vatandaşlarının 14 Mayıs genel seçimleri için oy verme işlemi 08.00 itibarıyla başladı.

Gümrük kapılarında, yurt dışı temsilciliklerinde ve belirlenen havalimanlarında oy kullanabilecek olan vatandaşlar, 75 ülke ve 156 yerdeki yurt dışı temsilciliğinde kurulan sandıklarda oy kullanacak.

GÜMRÜKLERDE 4 BİNDEN FAZLA SANDIK KURULDU

3 milyon 416 bin 98 yurt dışı kayıtlı seçmen, oy kullanmaya başladı. Gümrüklerde ise 4 bin 671 gümrük sandık kuruldu. Yurt dışına kayıtlı seçmenler oylarını 9 Mayıs'a kadar kullanabilecek. Tatil günleri dahil 24 saat oy kullanılabilecek. Kapıkule'ye giriş, çıkış ve gar olmak üzere 3, İpsala, Pazarkule, Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapılarına ise 1'er sandık kuruldu.

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA İŞLEMLER TAMAMLANDI

İstanbul Havalimanı'ndaki hazırlıklar yurt dışında yaşayan vatandaşlar için tamamlandı. Oy verme işleminde önce sandık kurulu üyeleri yemin etti. Yemin edilmesinin artından sandık kurulu üyeleri zarf ve pusula sayımı yaptı. Seçim sandıkları ve kabinler hazırlandı.

İLK OYU 61 YAŞINDAKİ VATANDAŞ KULLANDI

Avustralya'nın Sidney kentinde yaşayan Ferhat Kopuz, 14 Mayıs seçimleri için İstanbul Havalimanı'nda oyunu ilk kullanan kişi oldu.

61 yaşındaki Kopuz,"Tatile gelince oyumu kullandım. Sabah saat 06.00'dan beri buradayım. Üsküdar'dan geldim. İlk oyu ben vermek istedim." dedi.

Katar'da çalışan Lütfi Çiçek ise heyecanlı bir ana denk geldiğini söyledi. Çiçek, "Öncelikle bu seçimlerin ülkemize, tüm Türk ve Müslüman alemine hayırlı olmasını diliyorum. Barış, huzur, esenlik ve istikrar getirmesini diliyorum. Oy kullanırken çocuklarım, kızlarım aklıma geldi. Onların geleceği için oy kulandım. Allah hayırlı, uğurlu etsin." dedi.

Suudi Arabistan'a giden Altuğ Taşman ise "Herkes için hayırlı olsun, çocuklarımız, geçlerimizin geleceği için. İnşallah her şey daha iyi olur. Oyumu ya burada ya da konsoloslukta kullanacaktım, burası denk geldi. Vatandaşlık görevimi yerine getirdim." diye konuştu.

Yurt dışına kayıtlı seçmenler, İstanbul Havalimanı'nda 6'sı geliş katında, 6'sı gidiş katında olmak üzere toplam 12 sandıkta oylarını kullanabilecek. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise yine geliş ve gidiş katları olmak üzere toplam 8 sandıkta oy kullanabilecek.

SUDAN'DA SANDIKLAR KALDIRILDI

Sudan'da meydana gelen çatışmalar sebebiyle, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türk vatandaşlarının oy kullanması için kurulacak sandıkları iptal etti. Bölgedeki seçmenler farklı noktalarda oy kullanacak.

İLK KEZ SANDIK KURULACAK ÜLKELER

YSK, bu yıl ilk kez Belarus, Brezilya, Estonya, Fas, Karadağ, Kore Cumhuriyeti, Libya, Litvanya, Malezya, Nijerya, Pakistan, Portekiz, Slovakya ve Tanzanya'ya sandık kurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri