İstanbul'da bina çöktü: 1 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Küçükçekmece'de bir bina, henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Aktarılana göre, enkazdan 8 vatandaş yaralı olarak çıkarılırken 1 kişi hayatını kaybetti.

İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi'nde bir bina, henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Olayın hemen ardından, çok sayıda itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekibi bölgeye sevk edildi.

Ekipler, enkaz altında kalan kişileri kurtarmak adına hızlı bir şekilde arama kurtarma çalışmalarına başladı.

Bölgedeki çalışmalar devam ederken çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ENKAZDAN KENDİ İMKANLARIYLA ÇIKTI

Ekipler, enkaz altından şu ana kadar iki kişiyi yaralı olarak çıkardı. Bir kişi ise kendi imkanlarıyla enkazdan kurtularak olay hakkında bilgi verdi.

Çöken bina, park halindeki araçların üzerine yıkıldı ve yoldan geçen bir belediye otobüsü de hasar gördü.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Saat 08.40 sıralarında Küçükçekmece İlçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağın kesişim noktasında bulunan üç katlı bina çökmüştür. Olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilmiştir." denildi.

8 KİŞİ YARALI ÇIKARILDI

İstanbul Valisi Davut Gül, gerçekleştirdiği açıklamada, "Küçükçekmece’de çöken binanın enkazında kalan son kişi de yaralınolarak kurtarılmıştır. Olayda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştır. Enkazda an itibariyle kalan şahıs bulunmamakta olup, arama kurtarma ekiplerinin enkazda dinleme çalışmaları devam etmektedir." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri